Hoppa till sidans innehåll

Svenska framgångar vid ISSF General Assembly!

11 DEC 2018 12:53
Det blev en riktig fullträff för Sverige vid helgens möte i München. De svenska nomineringarna fick bra stöd av de övriga medlemsländerna och numera har vi fem svenska delegater på strategiska positioner inom ISSF de närmaste åren.
  • Skapad: 11 DEC 2018 12:53

Riktigt roligt var det att Christina Åhlstedt blev invald i ISSF:s styrelse (Council) och att Claes Johansson övertar ordförandeskapet i Running Target-kommittén, vilket ger utmärkta förutsättningar att utveckla den svenska paradgrenen. Claes roll som ordförande i kommittén innebär att även han har en plats i ISSF:s styrelse.

Röstningarna i styrelsen visade att Patrik Johansson stärkt sin position i domarkommittén och att Rolf Bodin har orubbligt förtroende att fortsätta sitt fina arbete i den medicinska kommittén. Robert Wälikangas som tidigare är invald i ESC juridiska kommitté tar nu steget upp i ISSF:s motsvarighet, vilket ger utmärkta förutsättningar att fortsätta arbetet med tydliga och klara regelverk på högsta nivå.

Vi gläds även åt att våra nordiska vänner även intar flera ledande positioner i ISSF, där Pekka Kuusisto Finland numera ingår i ISSF:s exekutiva kommitté, och Tom Lauritzen behåller sin position i Pistolkommittén och danska Jane Moenster blev omvald i gevärskommittén. Norska Ingrid Stubsjoen, som leder den norska elitkommittén, valdes också in i ISSF:s juridiska kommitté. Den spännande omröstningen om presidentskapet i ISSF avslutades till Vladimir Lisins fördel (148 röster mot 144) gentemot Luciano Rossi.

I en paus passade den svenska delegation på att tacka den avgående presidenten Olegario Vazquez Rana för hans insatser genom att överlämna SvSF:s högsta utmärkelse, vår hedersmedalj i guld, till honom.

På bilden:
President Olegario Vazquez Rana och ordförande Robert Wälikangas.

Från vänster:
Claes Johansson, Kerstin Bodin, Olegario Vazquez Rana, Christina Åhlstedt, Robert Wälikangas och Patrik Johansson (saknas på bilden gör Rolf Bodin).

Skribent: Robert Wälikangas
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link