Hoppa till sidans innehåll

Snart öppnar Idrottslyftsansökan 2018

2018-01-25 10:57
Nästa vecka, den 1 februari, öppnar vi ansökan av Idrottslyftet 2018. Ansökningstiden är 1 februari - 28 februari. Våra fokusområden i år är utbildning och elektronik.
  • Uppdaterad: 2018-01-25 11:21

Idrottslyftet är en satsning på svensk idrott för unga. Alla föreningar inom Svenska Skyttesportförbundet kan ansöka om medel för att genomföra ett projekt. Idrottslyftets syfte är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Vad kan föreningen söka bidrag för hos SvSF?
Idrottslyftet kommer under 2018 att gå till ansökningar som innehåller deltagande i utbildningar på föreningstränarnivå inom SvSF eller Plattformen samt till projekt gällande elektronik. Föreningen kan söka bidrag för utveckling av den verksamhet ni gör idag, men eventuella medel får inte gå direkt till den ordinarie verksamheten. Ni kan söka för projekt som utförs inom perioden 1 januari – 31 december 2018. Projektet ska vända sig till barn och ungdomar i åldern 7-25 år.

Utbildning
Förslag på projekt inom temat utbildning är deltagande i Svenska Skyttesportförbundets kurser för biträdande föreningstränare respektive föreningstränare, eller för Plattformen, idrottsrörelsens barn- och ungdomsledarutbildning. Kurserna för biträdande föreningstränare respektive föreningstränare arrangeras av våra distrikt. Plattformen arrangeras av SISU Idrottsutbildarna och är en idrottsgemensam utbildning. 
Här kan du läsa mer om SvSF:s utbildningar. 
Här kan du läsa mer om Plattformen

Elektronik
Temat elektronik är för er som arbetar med projekt där inköp av till exempel elektronisk tavla, lerduvekastare eller liknande är en del av projektets utformning. Bidraget får inte gå till byggmaterial, jord, arbetskostnader och dylikt. Observera att ett projekt inte bara kan innehålla inköp av utrustning utan detta måste vara kopplat till en aktivitet som sker i föreningens regi.

Hur görs ansökan?
Ansökan görs via ett formulär under fliken Idrottsmedel i Idrottslyftsmodulen som finns på föreningens sida i IdrottOnline. Ansökningstiden är den 1 februari - 28 februari 2018. Efter bearbetning av samtliga ansökningar kommer medlen att fördelas. Samtliga ansökningar kommer att besvaras oavsett utfall. 
Här finns en manual

Krav på föreningen
För att beviljas medel måste föreningen bland annat ha skickat in årsrapporten och betalat årsavgiften till SvSF och distriktet. Mer information om vilka bestämmelser som finns och vad som händer om projektet beviljas medel kan ni läsa här.

Fler möjligheter att söka Idrottslyftet
Föreningen kan även ansöka om Idrottslyftsmedel från sitt distriktidrottsförbund. Distrikten fördelar medel till föreningar utifrån de behov som SF har identifierat samt till idrottsövergripande insatser, som utgår från lokala behov och vars innehåll därför kan variera från distrikt till distrikt. För att som föreningsrepresentant få mer information om vilka möjligheter som finns för er förening att få stöd vänder ni er till distriktets kontaktperson för Idrottslyftet eller till den idrottskonsulent ni brukar ha kontakt med i andra frågor rörande föreningens utvecklingsverksamhet. 
Här hittar du kontaktuppgifter till distriktidrottsförbunden. 

Anläggningsstöd
Ett av Idrottslyftets prioriterade områden är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer. Det finns fem olika stöd som går att söka inom anläggningsstödet via RF och distriktidrottsförbunden. 
Stöd till nya aktivitetsytor, större projekt (över 400 000 kr i stöd)
Stöd till nya aktivitetsytor, mindre projekt (upp till 400 000 kr i stöd)
Stöd till energi- och miljöprojekt
Stöd till renoveringsprojekt
Stöd till säkerhetsprojekt
Ansökan görs via Idrottsmedelapplikationen i IdrottOnline. Stöden administreras i första hand av respektive distriktidrottsförbund.
Läs mer om anläggningsstöden här 

Mer information
Information om Idrottslyftet finns under fliken Förening och Bidrag.

Skribent: Alexander Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link