Hoppa till sidans innehåll
Foto: Spännar Mats Eriksson Rebecka Bergkvist. (Arkivbild)

Silver till Bergkvist på VM i fitasc sporting

2017-07-09 14:08
VM-guld 2016. VM-silver 2017! På fitasc sporting-VM i Ungern visade Rebecka Bergkvist att fjolårets medalj inte var en tillfällighet, och nu förstår även huvudpersonen själv att hon "är en rätt så duktig skytt".
  • Uppdaterad: 2017-07-09 19:13

I fyra dagar har VM i lerduvedisciplinen fitasc sporting skjutits i Ungern. Varje skytt har skjutit på 200 duvor vardera, 50 per dag. 

Rebecka Bergkvist, Falköpings Sportskytteklubb, åkte till Ungern som regerande världsmästare i damernas klass. Det är något som kan innebära stor press, men det var något Bergkvist visade sig kunna hantera. Av 61 startande damer placerade hon sig nämligen som tvåa redan efter första tävlingsdagen och det var en placering hon höll hela vägen till slutet. Totalt satte hon 176 av sina 200 duvor och det var hela sex fler än de tre som fick skjuta isär om bronset. Bara ryskan Inna Alexandrova var bättre än Rebecka, med sina 180 träff. Och Rebecka är nöjd. 

- Det blev silver och det är nog faktiskt över förväntan. Det är ganska stort att ta medalj två mästerskap på raken, och då förstår man själv att man nog faktiskt är en rätt så duktig skytt, säger hon. 

Rebecka säger sig ha haft lite motivationsproblem sedan fjolårets guld, efter den "och nu då?"-känsla som då infann sig. Träningen i år har därför varit väldigt mycket mindre i omfattning än normalt - noggrann, men inte mer än vad som har behövts. Och enda fitasc-tävlingen sedan dess sköt hon förra helgen. Men VM har hela tiden varit ett mål som hon sett fram emot, med skräckblandad förtjusning:

- Det är så små marginaler, men nu så ser jag att jag ändå har gjort något rätt. VM är ändå VM och det är så många faktorer som ska vara på plats. Så jag är jättenöjd med det här. 

Markus Larsson. (Arkivbild) Foto: Spännar Mats Eriksson

Markus Larsson, Föreningen Jaktskyttarna Trollhättan, låg länge med uppe i toppen i den öppna klassen där alla skyttar inräknas. Med genomgående bra skytte låg han tvåa efter första dagen och som nia inför avslutningen. Under söndagen besvärades han av den 35-gradiga värmen och tappade någon duva för mycket för att kunna hota om medaljerna, men han fick ihop 181 träff ändå av 200 vilket räckte till placering 22. Inte dåligt i ett startfält på över 900 skyttar. Poängen var  nio duvor ifrån pallen. 

Fredrik Malmström, Brösarps Jaktskytteklubb, var också del av den uttagna truppen. För honom blev det totalt 173 träff under de fyra dagarna och han slutade på plats 65. Han var tämligen missnöjd med sin insats men avslutade i alla fall snyggt med 49 träff av 50 den sista dagen. 

Som vanligt på sportingmästerskap är detta ett öppet VM vilket innebär att fler svenska skyttar också fanns på plats.

RESULTAT
Resultat hittas på www.multipullsoft.it/Live/showMatch?matchs=NRAYT145.28.43&live=True.

FAKTA UTTAGNA SKYTTAR
Rebecka Bergkvist
Förening: Falköpings Sportskytteklubb
Bor: Fåglum
Född: 1991-08-06

Fredrik Malmström
Förening: Brösarps Jaktskytteklubb
Bor: Hörby
Född: 1992-09-25

Markus Larsson
Förening: Föreningen Jaktskyttarna Trollhättan
Bor: Vara
Född: 1981-04-03

KONTAKT
Torbjörn Fredriksson
Grenledare fitasc sporting
070-265 31 10

Skribent: Josefin Warg
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt


StadaSverige190x85

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link