Hoppa till sidans innehåll

Silver för Karl Olsson och brons till Elin Åhlin

2018-09-12 10:43
Trots en besvärlig vind på Changwons 300m-bana lyckades två av våra svenska gevärsskyttar ta medalj i dagens VM-tävlingar. Karl Olsson vann silver i herrarnas 300m standardgevär och Elin Åhlin tog brons i damernas 3x40.
  • Uppdaterad: 2018-09-12 11:20

Karl Olsson lyckades hålla huvudet kallt i blåsten och skjuta hem ett silver i 300m standardgevär. Kalle gjorde en riktigt bra match under ganska utmanande yttre omständigheter. Han slutade tvåa med 576, fyra poäng efter ettan Aleksi Leppa, Finland.

Kalles rutin och kyla var förmodligen den avgörande faktorn idag. Han sköt medvetet endast fem provskott i stå för att skapa så mycket tid som möjligt till matchskotten i stå. Det var här han sköt bättre än de flesta andra skyttarna. Det var dock väldigt jämt bakom honom; både trean och fyran hade samma poäng som Kalle, men Kalles 21 st. innertior kunde de inte matcha. 
Se hela resultatlistan från herrarnas 300m standardgevär här
Elin Åhlin svarade återigen för en topprestation och sköt hela 48 innertior (överlägset flest av alla). Hennes slutpoäng på 1159 räckte till ett brons i damernas 3x40. En mycket välförtjänt medalj för Elin som hade marginalerna emot sig i måndagens 300m ligg där hon slutade fyra. 
"Jag fick en nervös start i knä men lyckades hålla nerverna i styr i den omväxande vinden. Jag är jättenöjd med genomförandet av mina matcher i detta VM", konstaterar en glad Elin på telefon. 

Linda Olofsson och Anna Normann kämpade på bra i de svåra vindförhållandena men bägge sköt lite för svajigt i knä resp. stående för att kunna hänga med i toppen idag. 
Se hela resultatlistan från damernas 3x40 här

Sveriges har nu tagit tio medaljer i Changwon: fyra guld, två silver och fyra brons vilket placerar oss som sjua i den totala medaljligan i detta VM.
Vi är bästa nordiska land. Norge är nästbäst bland de nordiska länderna med sju medaljer (varav 3 guld). 


LÄNKAR

Fler bilder från Changwon hittar du på vårt Flickr-konto 

Följ VM direkt via ISSF.

VM Changwon - officiell hemsida

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link