Hoppa till sidans innehåll

Rapport från helgens föreningsträff i Skåne

06 FEB 2019 15:46
I helgen hade Skånes Skyttesportförbund en föreningsträff i Höör med tema Miljö, säkerhet och modern förening. 70 personer närvarade med ca 50 föreningar representerade.
  • Skapad: 06 FEB 2019 15:46

Janine Kettels, ordförande i Skånes Skyttesportförbund, inledde med att hälsa alla välkomna och sedan tog Staffan Berlin över från Skånes Idrottsförbund och SISU idrottsutbildarna för att prata om deras roll i distriktet.

Vidare tog förbundets föreningsutvecklare Alexander Carlsson över taktpinnen och presenterade hur förbundet är strukturerat samt information om Idrottslyftet och möjligheterna att söka bidrag för föreningarna. Dessutom fördes diskussioner om Strategi 2025 och förbundets tankar kring jämställdhet och inkludering. Bra och viktiga diskussioner.

Dagens höjdpunkt var nog ändå diskussionerna kring miljö och säkerhet. Först föredrog Roger Persson från distriktsstyrelsen om SäkB, för att sedan låta Melker Skoglund, SvSFs miljökonsult, ta över och prata just miljö. Workshops anordnades och diskussionerna ekade i rummet. Erfarenheterna delades med varandra i plenum, och alla fick med sig nya tankar och funderingar kring dessa ämnen.

Ordförande Janine tackade sedan för allas medverkan och delaktighet och deltagarna kunde ta lördagskväll.

Föreningsutvecklare Alexander sammanfattar dagen:
”Härligt att komma ut i verksamheten och se vilket fantastiskt engagemang det finns. Att bara slänga ut en fråga och låta föreningarna dela med sig och ta vara på varandras erfarenheter är glädjande att se. Vi är inne i en förflyttning i samhället och inom idrotten som det gäller som förening att hänga med på. Genom att distrikten har sådana här träffar, får vi hela skyttesporten att hjälpas åt och dra åt samma håll. Kul att få se och uppleva på plats!”

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link