Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik Johansson

Rapport från Förbundsmötet 2018

2018-05-31 11:17
Helgen den 26–27 maj hölls Skyttesportförbundets årsmöte med tillhörande konferens. Vid konferensen och mötet diskuterades och röstades det om en motion samt en proposition, förbundets verksamhetsplan och -berättelse sågs över och personval gjordes.
  • Uppdaterad: 2018-05-31 11:17

Söndagen den 27 maj hölls Skyttesportförbundets årsmöte. Mötet föregicks av en konferensdag på lördagen. Alla handlingar till mötet finns att läsa här.

Helgen inleddes av vice ordförande Robert Wälikangas, han gick igenom förbundets verksamhet och ekonomi med hjälp av generalsekretaren. Förbundets nya fleråriga verksamhetsplan presenterades under denna punkt för mötesdeltagarna. Därefter lämnade generalsekreteraren information om kansliet och dess arbete, sedan var det tänkt att förbundets kommunikatör Richard Gardt skulle visa det filmprojekt om ett filmat webbmagasin som han hållit på att jobba med.

På grund av teknikstrul fick visningen flyttas fram till efter lunch. Richard visade projektet, som blev väldigt uppskattat av mötesdeltagarna, och svarade därefter på frågor om projektet från mötesdeltagarna.

Under eftermiddagen gick propositionen rörande justeringar i SvSFs stadgar igenom, vissa justeringar gjordes i förslaget till ändringar. Den inkomna motionen rörande en utredning av förutsättningarna att införa fältskytte för pistol inom SvSF diskuterades. Förbundsstyrelsens förslag var att tillstyrka motionen, vilket skulle innebära att en utredning över förutsättningarna skulle göras.

Lördagen avslutades med att Jimmy Persson höll ett mycket uppskattat föredrag om sin tid som ordförande i Svenska Skyttesportförbundet. Efter föredraget tackades Jimmy av för sin tid som ordförande.

Söndagen inleddes med att vice ordförande Robert Wälikangas återrapporterade de beslut som förbundsmötet tog 2017 avseende kikarklass gevär och ansökan om att få SM-status i veteranklasserna. Han passade därefter på att tacka av Sofia Åkesson, som avböjt omval, för hennes tid i förbundsstyrelsen.

Det formella förbundsmötet inleddes därefter. Mötet flöt på enligt plan och mötesordföranden Sven Knutsson, konsult RF Ekonomi var effektiv i sitt arbete att leda mötet framåt.

Propositionen röstades igenom utifrån de justeringar som gjorts under lördagens konferens. Den inlämnade motionen bifölls enligt förbundsstyrelsens förslag och ska därmed lyftas till FS.

Personvalen genomfördes och valberedningens förslag vann gehör i samtliga fall. Vem som nu ingår i förbundets styrelse finns att läsa på denna kontaktsida. Under kontakt finns också information om vem som ingår in lekmannarevision samt valberedning och hur dessa nås.

Årsmötet avslutades med utdelning av förtjänsttecken. Vem som fick förtjänsttecken kommer inom kort att publiceras i en egen nyhet på vår hemsida.

Vi tackar alla distrikts- och sektionsrepresentanter för ert deltagande i förbundsmötet.

Patrik Johansson
Generalsekreterare

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link