Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik Johansson

Rapport från förbundets årsmöte 2017

2017-06-08 09:22
Helgen den 13-14 maj hölls Skyttesportförbundets årsmöte med tillhörande konferens. Motioner och propositioner diskuterades och röstades kring, verksamhetsplan och -berättelse sågs över och personval gjordes.
  • Uppdaterad: 2017-06-08 17:00

Söndagen den 14 maj hölls Skyttesportförbundets årsmöte. Mötet föregicks av en konferensdag redan under lördagen. Alla handlingar till mötet finns att läsa här.

Helgen började med att ordförande Jimmy Persson under lördagsförmiddagen gick igenom verksamheten och ekonomin för SvSF för det gångna året. Planerna för framtiden presenterades genom SvSF verksamhetsplan för 2017–2018, som det de facto redan arbetas efter. Ungdomssektionen presenterade sina planer på att assimileras mer i sektionerna och att de därför vill lägga själva sektionen i malpåse för en tid framåt. Detta hade skrivits ner som en proposition till söndagens formella möte. En uppföljning föredrogs rörande distriktens arbete med att förenkla administrationen.Under eftermiddagen gicks propositioner och motioner igenom. Det fanns starka åsikter om proposition två, om ändringar av normalstadgar för distriktsförbund, som utifrån inkomna åsikter delvis arbetades om till söndagens möte. Proposition tre, om riktlinjer för SvSF:s lekmannarevisor, behövde även den arbetas om, vissa ordval justerades.

Det blev diskussioner runt motion ett, rörande kikarklass gevär. Motionen hade stöd hos flera SDF. Förbundsstyrelsen argumenterade för att samarbetet med Svenska Jägareförbundet (SJF), vars deltagare disciplinen är tänkt att locka, skulle bli besvärligt om motionen röstades igenom. Skälet till detta är att jägare likväl som tävlingsskyttar söker vapenlicens och därmed föreningsintyg på vapen som inte går in i någon annan tävlingsdisciplin eller jaktform. FS förslag var avslag av motionen samt en utredning av konsekvenser för både oss och SJF. Motion två, som gällde att att söka SM-status för veteraner, beslutades gälla samtliga sektioners grenar.

De omarbetade propositionerna presenterades på söndagsmorgonen då även slutliga diskussionerna hölls om motionerna, framför allt motion ett.

Det formella förbundsmötet, som hölls under söndagen, flöt på enligt plan och mötesordföranden Elin Johansson från RF:s juridiska avdelning gjorde ett bra arbete i att leda mötet framåt.

Propositionerna röstades igenom utifrån de justeringar som gjorts under lördagen. Motion ett avslogs enligt FS förslag. Här poängterade ett par SDF att de stödde motionen, men att de godtog beslutet om avslag, och hoppades på att få ett bra utredningssvar. Motion två röstades igenom enligt FS förslag och ska därmed lyftas till FS.

Ad notam:
Om motion 2 får gensvar hos RF innebär det ett ökat antal dopingtester, samt att personer som idag äter betablockerare inte längre kommer att kunna tävla i NÅGON tävling som har SM-status, oavsett om det är öppna eller veteran.

Personvalen genomfördes, och valberedningens förslag vann gehör i samtliga fall. Vem som nu ingår i förbundets styrelse står att läsa på denna kontaktsida. Under kontakt finns också information om vem som ingår i lekmannarevision samt valberedning, och hur dessa nås.

Årsmötet avslutades med avtackning av Lars Lennartsson för sin mångåriga insats i förbundets styrelse, samt utdelning av förtjänsttecken. Vem som fick förtjänsttecken kommer inom kort att publiceras i en egen nyhet på vår hemsida.

Vi tackar alla distrikts- och sektionsrepresentanter för ert deltagande i förbundsmötet.

Patrik Johansson
Generalsekreterare

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt


StadaSverige190x85

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link