Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn i Changwon över viltmålslaget

2018-09-06 10:08
Två guld och två brons i viltmål. Det är nattens finfina skörd från VM i Changwon, Sydkorea.
  • Uppdaterad: 2018-09-06 15:56

Vilken dag det blev för viltmålslaget! Inte mindre än fyra medaljer; två guld och två brons i 50m running target mix, eller blandade lopp som vi säger i Sverige.

Dubbla guld blev det för Emil Martinsson; ett guld individuellt där Emil sköt en poäng bättre (393-392) än formstarke ryssen Azarenko. Emil vann också lagguldet tillsammans med Niklas Bergström och Jesper Nyberg. Den senare vann även brons individuellt efter särskjutning mot finnen Heikki Lahdekorpi. 

Men framgångarna slutar inte där: I juniorklassen lyckades Andreas Bergström skjuta hem ett brons. Här var det spännande; när juniorernas grundomgång var klar var det tre skyttar som stod på samma poäng. Det blev en rafflande särskjutning mellan dem och där krävdes det två omgångar för att sortera fram ordningen på medaljörerna. Bilder på våra medaljörer uppdateras under dagen efter att priscermonin ägt rum (kl 17:00 lokal tid i Sydkorea.)

Våra pistolherrar har också tävlat under natten iu Luftpistol 10m.
Morgan Johansson sköt 573 poäng och slutade på plats 46. Det behövdes minst 581och 26 innertior för att vara en av de åtta i final i denna tävling. Det säger lite om nivån. 
"Morgan gör en helt ok match", enligt Jonas Fyrpihl. "Resultatet är i linje med vad han skjutit tidigare i år på internationella tävlingar."

Per-Anders Lander hade en tung dag på banan och sköt bara 567 poäng vilket placerade honom på en 78:e plats. Poängmässigt vet vi dock att han har kapacitet för betydligt mer än han fick ut idag.  

Gevärskillarna Karl Olsson och Marcus Madsen har idag skjutet eliminering på 3x40 på 50m. Båda två gör stabila insatser och är vidare till morgondagens huvudtävling.

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link