Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman Therese Lundqvist på världscupen på Cypern 2017.

Lundqvist världscup-22:a på Cypern

2017-04-30 19:25
I dag började världscupen i lerduva i Larnaca, på Cypern. Första disciplin att avgöras var damernas skeet, där Uppsalaskytten Therese Lundqvist sköt sig till placering 22. Även herrarna sköt skeet i dag, de första två serierna av totalt fem.
  • Uppdaterad: 2017-04-30 19:36

I dag började tävlandet på lerduveskyttets världscup på Cypern. Det här är den enda lerduvevärldscup där Sverige har representation i år. Och det började med damernas skeet som genomfördes till fullo idag.

Therese Lundqvist inledde med 21 träff av 25 i första serien av tre. Sedan blev det bättre, med 22 träff i andra och 24 träff i tredje serien. Det blev till sist placering 22 med totalt 67 träff, fyra träff ifrån att få vara med i särskjutning om en plats i final.
- Hon vill mer och hon kan mer men för tillfället får hon inte till det. I dag skjuter hon sista serien bra medans de två första var mindre bra. Överlag tar hon tar många av de svåra dubbléerna, men tyvärr missar hon de här lite ”halvlätta” duvorna, så det har vi funderat lite kring vad det kan bero på. Det är en kombination av, som hon själv säger, enkla tekniska misstag och vissa mentala bitar som inte är helt på plats för tillfället. Båda dessa delar skulle med lite arbete mycket väl kunna falla på plats ganska omgående och hon får snart chans igen då hon ska till Italien om en vecka och tävla på Green Cup. Så det blir hem och jobba lite innan avresan till Italien, säger sportchef Jonas Edman.

Hela sju skyttar hade 71 av 75 träff i dag och de fick särskjuta om fem platser i final. Enbart amerikanskan Kimberly Rhode direktkvalificerade sig dit, detta med dagens bästa resultat 73 träff. Efter finalen stod Rhode som silvermedaljör, med kinesiskan Meng Wei före sig och med Sutiya Jiewchaloemmit, Thailand, närmast efter sig.Fredrik Larsson, som deltar utom tävlan, sköt dagens enda svenska 25:a.

Jämna svenska herrar
Herrarnas skeettävling började i dag med två serier av fem, för att sedan avslutas i morgon. Och de svenska herrarna har skjutit jämnt. För såväl Marcus Svensson som Stefan Nilsson och Edvin Moberg blev det 24 träff i dagens första serie. Svensson följde upp med 23 i nästa runda och är bäste svensk i tävlingen med sina 47 träff totalt. Svensson och Moberg satte 22 vardera i runda två och står på 46 träff. Utom tävlan, på MQS-plats, skjuter Fredrik Larsson och precis som Svensson har också han 47 träff efter dagen. Larsson inledde dagen med att skjuta fullt.
- Killarnas första dag har varit en kombination av bra serier och mindre bra serier för alla fyra skyttarna. För Marcus och Stefans del får man nog sätta dagens resultat på kontot ”ovana vid sina nya gevär”. På grund av lite leveransförseningar har de inte hunnit skjuta så mycket med gevären som de hade räknat med innan tävlingen. För både Edvin och Fredrik slank det iväg någon duva för mycket i andra serien för att de ska vara helt nöjda. Men vi tar nya tag i morgon, säger Jonas Edman.

Efter dagen har sju herrar skjutit maximala 50 av 50 duvor.

TÄVLINGSPROGRAM
Måndag 1 maj: Skeet herr (dag 2)
Onsdag 3 maj: Dubbeltrap herr
Fredag 5 maj: Trap dam + trap herr (dag 1)
Lördag 6 maj: Trap herr (dag 2)
Söndag 7 maj: Trap mixed team - testevent

För tävlingstider, se detaljerat program här.

LIVEVISNING AV FINALER
Finalerna sänds live på ISSF:s hemsida.

RESULTAT
Resultat hittas på www.issf-sports.org.

MER INFORMATION
Mer information om deltagande svenska skyttar samt fakta om disciplinerna hittas i denna pressguide.

PRESSBILDER
Pressbilder från världscupen hittas på SvSF:s Flickr-konto därifrån de kan laddas ner högupplöst. Fria för media att använda men ange gärna foto: Jonas Edman eller foto:skyttesport.se.

KONTAKT
Jonas Edman
Sportchef Svenska Skyttesportförbundet
08-699 63 74/072-22 96 333

Josefin Warg
Kommunikatör Svenska Skyttesportförbundet
08-699 63 73

Tips!
Följ Skyttesportförbundet i sociala medier!
SvSF på Facebook: www.facebook.com/svenskaskyttesportforbundet  
SvSF på Instagram: www.instagram.com/svenska_skyttesportforbundet

Skribent: Josefin Warg
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

Webbutik

sport och funktion banner


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt

3M_Peltor_190x114

 StadaSverige190x85

 

Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link