Hoppa till sidans innehåll

Kalle klippte EM-brons i standardgevär

2017-08-01 13:31
Smålänningen Karl Olsson, från Torsås men boende i Eskilstuna, har varit aktivast i den svenska EM-truppen med fem starter. Tisdagens avslutande standardgevär på 300 meter gav så äntligen en bronsmedalj.
  • Uppdaterad: 2017-08-01 13:44

- Det var riktigt gutt, skönt att få avsluta bra. Lite revansch från gårdagen, var riktigt besviken efter helmatchen. Ringde till Dick Borschmann (Sveriges tekniktränare i gevär) igår kväll och hade lite snack kring ståendeskyttet och det gav medalj, sa en mycket glad Kalle efteråt.

En poäng till fjärde och en poäng till guldet

Med 195 i knästående och 196 i liggande kände Kalle att han var med i matchen inför de avgörande tjugo skotten i stående. En ordentlig kamp i vinden, där han tampades med ungerska talangen Istvan Peni. Ett par tior i de sista två skotten blev avgörande fram till 577 poäng. Guldmedaljören Bernhard Pickl, Österrike, och silvermedaljören Juho Kurki, Finland, summerades båda till 578 poäng.

- Vi stod bredvid varandra och eftersom jag är vänsterskytt såg jag hur tiorna blinkade på Istvans skärm, så det var bara att koncentrera sig. Tror han drog en sjua på slutet. Alla får skitskott när det är så blåsigt, men man får glömma och jobba vidare, förklarar Kalle, som värderar medaljen högt.

- Extra roligt eftersom jag fått jobba med ståendeskyttet att kunna knyta ihop det på slutet. Detta är min bästa merit, trots att jag skjutit minst med standardbössan. Kanske är det de gamla nationella takterna som kommer fram.

Belåten förbundskapten summerar

Nöjd över såväl Kalles insats som mästerskapet totalt var gevärs förbundskapten Mats Eriksson.

-En bra insats i alla tre ställningarna. Tyvärr fick Kalle inte fullt betalt i stående, han var värd fler poäng med den arbetsinsatsen, säger Mats och summerar den svenska insatsen för gevärsskyttarna.

-Det har varit bra medaljutdelning totalt sett. Vi har mer att jobba med när det gäller ställningsskyttet och då i första hand i grenarna på 50 meter.

Från Baku i övrigt notabelt att Sveriges skeetherrar inkasserat lagbronset samt att Stefan Nilsson från Trelleborg skjuter final senare i eftermiddag. Mer info om detta kommer senare.

RESULTAT
Resultat hittas på http://results.sius.comwww.issf-sports.org eller www.aze-shooting.com.

MER INFORMATION

Mer information om skyttarna, vilka discipliner var och en skjuter samt tävlingsprogram för svenskarna hittas i denna presshandbok.

För detaljerat tävlingsprogram se denna sida. (Observera tidsskillnaden).

PRESSBILDER
Så gott förutsättningarna i Baku tillåter kommer färska bilder från EM att publiceras på Flickr. Pressbilder/arkivbilder på skyttarna hittas på SvSF:s Flickr-konto varifrån de kan laddas ner högupplöst. De är fria för media att använda men ange gärna fotograf eller foto: skyttesport.se.

KONTAKT
Jonas Edman
Sportchef Svenska Skyttesportförbundet
072-229 63 33

Mats Eriksson
Förbundskapten gevär
070-667 47 73

Skribent: Mikael Svensson

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt



 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link