Internationella framgångar under sommarn - Svenska Skyttesportförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Internationella framgångar under sommarn

2018-07-25 10:52
Vi har ett flertal medaljer att rapportera om från sommarens internationella tävlingar. Häromveckan lyckades Rebecka Bergkvist försvara sitt VM-silver i FITASC Sporting och i helgen som var tog 17-årige Lucas Wessman J-EM-silver i Field Target.
  • Uppdaterad: 2018-07-25 10:59

För våra svenska skyttar som är ute och tävlar i internationella mästerskap, Europa- resp. världscuper har det hittills varit en medaljrik sommar.  
Tidigare rapporterade vi om Stefan Nilssons brons i världscupen i Tuscon, USA, men det finns fler svenska medaljörer att gratulera. Anledningen att detta uppmärksammas lite sent är för att kansliets kommunikatör varit pappaledig och haft semester.J-EM-silver för Lucas Wessman

I helgen som var avgjordes EM i Field Target i italienska Fara Sabina norr om Rom.  Där tog 17-årige Lucas Wessman från Forshaga Jakt & Sportskytteklubb silver i juniorklassen vid sitt första internationella mästerskap. Lucas fick 113 poäng av 150 möjliga endast två poäng sämre än segraren Santiago Costa från Portugal.

Tre svenska seniorer deltog också och bäst var Tomaz Holmström, Forshaga Jakt & Sportskytteklubb, på 12:e plats med 128 träff. Det svenska laget hamnade på 5:e plats.Rebecka försvarade sitt VM-silver

Årets VM i FITASC Sporting arrangerades 12-15 juli i St. Lambert ett tiotal mil nordost om Paris. Rebecka Bergkvist var en av de fyra officiellt uttagna svenska skyttarna på plats och hon hade ett silver att försvara. Rebecka - utsedd till Årets skytt 2017 - svarade även i år för en imponerande insats med en genomgående jämn och hög resultatnivå som än en gång resulterade i en silvermedalj. Rebecka har nu varit på pallen tre VM i rad (guld-16, silver-17, silver-18).Fyra medaljer under Europa Cupen i Lahti.

Dubbla medaljer blev facit för gevärsskyttarna Elin Åhlin som Linda Olofsson då Europacupens andra deltävling avgjordes i Lahti, Finland, veckan efter midsommar. 

I damernas helmatch över 3x40 skott nådde Linda Olofsson från Kinneved högst av svenskorna med 1149 poäng vilket resulterade i en  silverplats. Elin Åhlin från Bälgviken, som tog hem bronset var inte långt efter med sina 1147 poäng 

60 skott liggande avgjores i riktigt blåsväder men Elin Åhlin behöll lugnet i de kraftiga vindarna och sköt beskedliga 588 poäng, och det räckte ändå till guld! Linda Olofsson följde upp med 582 som gav henne bronspengen. 

Nästa vecka börjar EM i lerduva - där vi hoppas på flera svenska framgångar. 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link