Hoppa till sidans innehåll

Imorgon öppnar ansökan för Idrottslyftet 2019; fokus elektronik samt jämställdhet & inkludering

31 JAN 2019 16:28
Som ni säkert redan vet har ansökan för utbildning redan öppnats. Men imorgon, den 1 februari, öppnar vi även ansökan för bidrag gällande elektronik samt jämställdhet och inkludering.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2019 16:28

Idrottslyftet är en satsning på svensk idrott för unga. Alla föreningar inom Svenska Skyttesportförbundet kan ansöka om medel för att genomföra ett projekt. Idrottslyftets syfte är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

 

ELEKTRONIK
Temat elektronik är för er som arbetar med ett projekt där inköp av till exempel elektronisk tavla, lerduvekastare eller liknande är en del av projektets utformning.

JÄMSTÄLLDHET OCH INKLUDERING
Svensk idrott gör en satsning mot 2025 där vi ska erbjuda en idrott för all, hela livet. I och med detta har idrotten tagit fram fem utvecklingsresor. Jämställdhet och inkludering är två av dem. Så har ni ett projekt där ni vill satsa mot en mer jämställd verksamhet, eller inkludera flera, tveka inte att ansök!

Kom ihåg att projektet ska gå utanför ordinarie verksamhet, men effektmålet ska bli att det i slutändan gynnar verksamheten till att bli mer jämställd och inkluderad.

 

Hur görs ansökan?

Ansökan till projekten görs via ett formulär i Idrottslyftsmodulen som finns på föreningens sida i IdrottOnline. En medlem med inloggningsuppgifter kan fylla i ansökan, men endast ordförande, kassör eller idrottslyftsansvarig kan skicka in den. Därför måste dessa tre personer vara registrerade i systemet med respektive roll. Ansökningstiden är den 1 februari - 28 februari 2019. Efter bearbetning av samtliga ansökningar kommer medlen att fördelas. Samtliga ansökningar kommer att besvaras oavsett utfall. 
Inkluderingsprojekt kommer även få en ny chans efter sommaren under perioden 1 augusti – 31 augusti 2019.
Läs mer om hur du ansöker här.

Vad ska ansökan innehålla?
I ansökan beskriver ni projektet, vad bidraget ska användas till samt vad ni förväntar er av projektet. Observera att ett projekt inte bara kan innehålla inköp av utrustning utan detta måste vara kopplat till en aktivitet som sker i föreningens regi.

Vilka bestämmelser finns det?
Allt arbete ska utgå från ett jämställdhets- och ett jämlikhetsperspektiv och genomsyras av riktlinjerna i Idrotten Vill och barnrättskonventionen. 
Vill ni läsa mer om detta hittar ni information här.

Läs även om idrottsrörelsens Strategi 2025 här

Idrottslyftet riktas mot barn och ungdomar i åldern 7-25 år. 
Ni kan söka för projekt som utförs inom perioden 1 januari – 31 december 2019.

Föreningen ska ha skickat in årsrapporten och betalt årsavgift till SvSF och distriktet.

Ansökan måste göras i Idrottslyftsmodulen i IdrottOnline.
Återrapportering av projektet måste ske och den ska göras i IdrottOnline. 

Föreningen måste redovisa LOK-stöd som påvisar utökad aktivitet under eller som en följd av projektet. 

Föreningen måste skriva om projektet i föreningens verksamhetsberättelse. 

Föreningen kan bli återbetalningsskyldig om: projektet inte genomförs enligt plan, kvitton eller annan ekonomisk redovisning inte lämnas in eller återrapporteringen inte genomförs.

Tidigare projekt måste vara redovisade för att föreningen ska kunna få ett nytt bidrag.

Vad händer om projektet beviljas medel?
Bidrag till utbildning kan betalas ut innan utbildningen genomförs. Önskas detta kontaktar ni kansliet efter beviljandet. Annars betalas bidraget ut efter ekonomisk redovisning.

Bidrag avseende utrustning utbetalas när föreningen skickat in en offert eller en faktura. Bidraget kan alltså betalas ut innan själva inköpet. Bidrag betalas ut till det föreningskonto som står angivet i IdrottOnline och kan aldrig överstiga de faktiska kostnaderna för projektet. 

För utrustning kommer ett treårigt avtal att skrivas. Syftet med detta avtal är att föreningen inte kan sälja materialet vidare under denna tid utan medgivande från SvSF. Efter avslutat projekt avrapporteras det med en ekonomisk redovisning innehållande faktura med bifogat kontoutdrag på utbetalningen eller kvitto. 
En skriftlig återrapport görs i IdrottOnline efter projektets slut, dock senast den 31 december 2019.


Vill ni ha hjälp med er ansökan eller har ni andra frågor? 
Ring föreningsutvecklare Alexander Carlsson på 08-699 63 75 eller maila till This is a mailto link.

Fler möjligheter att söka Idrottslyftet
Föreningen kan även ansöka om Idrottslyftsmedel från sitt distriktidrottsförbund. Distrikten fördelar medel till föreningar utifrån de behov som SF har identifierat samt till idrottsövergripande insatser, som utgår från lokala behov och vars innehåll därför kan variera från distrikt till distrikt. För att som föreningsrepresentant få mer information om vilka möjligheter som finns för er förening att få stöd vänder ni er till distriktets kontaktperson för Idrottslyftet eller till den idrottskonsulent ni brukar ha kontakt med i andra frågor rörande föreningens utvecklingsverksamhet. 
Här hittar du kontaktuppgifter till distriktidrottsförbunden. 

Anläggningsstöd
Ett av Idrottslyftets prioriterade områden är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer. Det finns fem olika stöd som går att söka inom anläggningsstödet via RF och distriktidrottsförbunden. 
Stöd till nya aktivitetsytor, större projekt (över 400 000 kr i stöd)
Stöd till nya aktivitetsytor, mindre projekt (upp till 400 000 kr i stöd)
Stöd till energi- och miljöprojekt
Stöd till renoveringsprojekt
Stöd till säkerhetsprojekt
Ansökan görs via Idrottsmedelapplikationen i IdrottOnline. Stöden administreras i första hand av respektive distriktidrottsförbund.
Läs mer om anläggningsstöden här 

Skribent: Alexander Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link