Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftsstöttad RIG-resa till ISCH

2017-09-19 10:56
Varje år får SvSF utvecklingsstöd från Idrottslyftet till barn- och ungdomsverksamhet. I år gavs stöd därifrån till bland annat RIG:et för en skytteresa för att stärka lagandan och jobba med eleverna som grupp. Här rapporteras från vårens resa.
  • Uppdaterad: 2017-09-19 10:57

RIG-resan till Hannover gick i våras och här berättar tränaren Leif Steinar Rolland om resan:

Våren 2017 hade jag min förste resa till utlandet med skyttegymseleverna på RIG i Aleholm. Resan gick till Hannover i Tyskland där det arrangeras en stor internationell tävling och där våra elever skulle få pröva sig mot andre ungdomar.Vi körde med fyra minibussar och fick hjälp ifrån Lolo Ramsing (tusen tack Lolo) till en av bussarna. Vi reste i två grupper där några sköt i Oldenburg innan vi reste till Hannover, medans några reste direkt till Hannover ifrån Sävsjö. Resorna gick bra, förutom några omkörningar och vissa tekniska problem. Men roligt hade vi det och fram kom vi.

Lite strul i starten med övernattning var det, men det löste sig och vi kunde sova i lugn och fred. Dock dessvärre inte hela gruppen tillsammans. 
Förste dagen gick till att kolla utrustningen, banorna och lugna ned ettorna som inte hade varit ute tidigare. För att klara det så offrar man sig som tränare med att göra något löjligt så att eleverna kan skratta lite.


När det gäller skytte så tycker jag att vi gjorde många gode resultat.  Men det som var mer glädjande var den goda insatsen eleverna gjorde. Generellt använde de redskapen vi har lärt dom under året för att kunna ha möjlighet till att skjuta ett gott resultat. Något vi har tjatat om under hela våren, och så plötsligt så satt det arbetsmässig. Dom förberedde sig till start, och brukade de 30 minuterna gott innan matchstart. Under matchen så tog de paus, funderade och agerade. Då får en tränare en liten droppe vatten i ögonkroken, för då vet vi att vi är på rätt väg.Socialt hade vi det mycket trevligt också. Mycket skratt och även födelsedagssång för vissa. Skoaffären blev också flitigt besökt.

Jag fick en god erfarenhet tillsammans med eleverna och lärde mig en massa. Jag är van vid att resa, men det är alltid spännande att resa med en ny grupp. Och vi vill skicka ett stort tack till det Svenska Skyttesportförbundet för medlen från Idrottslyftet som gjorde resan möjlig.

Leif Steinar Rolland
Tränare RIG Aleholm

Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspaltWebbshop
SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link