Hoppa till sidans innehåll

Framåt för fler i rörelse

2017-11-10 08:19
Framåt för fler i rörelse är en satsning av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet för att få fler personer i rörelse som Svenska Skyttesportförbundet stödjer, bland annat genom nyheter på hemsidan.
  • Uppdaterad: 2017-11-10 12:30

Flera studier visar att svenska barn och vuxna rör på sig för lite. Centrum för idrottsforskning*, har till exempel larmat om att två av tre 4-åringar inte når upp till världshälsoorganisationens (WHO) rekommendation om 60 minuter fysisk aktivitet per dag. 

Det vill vi i Svenska Skyttesportförbundet vara med och ändra på! Därför har vi engagerat oss i Svenska Spels och Riksidrottsförbundets satsning på att få fler i rörelse. Genom att inspirera fler barn, ungdomar och vuxna till att röra på sig kan vi tillsammans göra idrotten ännu mer välkomnande, tillgänglig och inspirerande för fler människor.

I samarbetet ”Framåt för fler i rörelse”, som vi är en del av, lyfts nu frågan bland annat i en gemensam kampanj för att belysa problemet med stillasittande livsstil och de hälsorisker som stillasittandet medför. Allt för att få fler i rörelse!

*Källa: CIF https://centrumforidrottsforskning.se/sv/regeringsuppdrag-uppfoljning-av-statens-idrottsstod/rapporter/de-aktiva-och-de-inaktiva-2016/

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link