Hoppa till sidans innehåll

Fortsatt tuffa väderförhållanden på EM

2017-07-26 21:38
Vinden fortsätter att ställa till det för svenskarna vid EM i Baku. I herrarnas 3x40 blev Karl Olsson bäste svensk på 28:e plats och i herrarnas trap ligger Rickard Levin Andersson och Andreas Norlén på 28:e respektive 37:e plats inför morgondagen.
  • Uppdaterad: 2017-07-26 22:07

I herrarnas helmatch över 3x40 skott med gevär på 50 meter spelade väderförhållandena idag en avgörande roll vid EM i Baku. I den kraftiga vinden krävdes 1154 poäng för att gå till final.

- Skyttarna sliter med vindarna, det blåser rejält även på kroppen så det är väldigt svårt. Det är många år sedan det var så låg poäng som räckte till final, konstaterar sportchef Jonas Edman.

Bäste svensk blev Karl Olsson, Eskilstuna Skytteförening, som slutade på 28:e plats med 1141 poäng. För Marcus Madsen, Linköpings Skytteförening, blev det 43:e plats och 1131 poäng.

- Våra killar sliter som alla andra, men de får inte till det. De är säkert lite besvikna på att de inte riktigt fick visa vad de kunde, Kalle har ju skjutit väldigt bra tidigare i år. Men han har fler chanser kvar på 300 meter senare under mästerskapet. 

Marcus Madsen och Karl Olsson fick kämpa i vinden vid dagens helmatch. Foto: Jonas Edman

 

Läget i trap efter första dagen

För trapskyttarna var vädret mer hanterbart, även om duvorna hoppade lite i vinden. Rickard Levin Andersson, Skepplanda Sportskytteklubb, ligger efter första dagens tre serier på 28:e plats med 67 träffade duvor. Länge såg det dock ut som om han inte skulle komma till start.

- Rickard blev magsjuk under natten och det var osäkert in i det sista om han skulle kunna genomföra tävlingen, berättar Jonas Edman.

Andreas Norlén, Uppsala Jaktskytteklubb, är med sina 66 träff på 37:e plats inför morgondagens två avslutande omgångar. Därmed är utgångsläget inför imorgon inte det lättaste för svenskarna.

- Det ska väldigt mycket till för att nå finalplats. Det räcker inte att de själva skjuter bra, andra måste dessutom skjuta dåligt. Men det här är unga killar och vi kan inte ställa några krav på att de ska gå till final. Däremot vore det roligt om de fick ihop två bra serier vardera imorgon, säger Edman.

Rickard Levin Andersson och Andreas Norlén ligger på 28:e respektive 37:e plats efter första tävlingsdagen. Foto: Jonas Edman

 

Hoppas på bättre förhållanden

Förutom avslutning på traptävlingen är det imorgon, bland annat, också dags för damernas 3x20 skott med gevär på 50 meter. Jonas Edman hoppas på mindre blåst då.

- 3x20 är en gren där vi har ett bra lag och då hoppas jag att det inte blir sånt lotteri som idag, utan lite bättre förhållanden så att tjejerna får visa vad de kan, säger han.

 

 

RESULTAT
Resultat hittas på http://results.sius.com,  www.issf-sports.org eller www.aze-shooting.com.

MER INFORMATION

Mer information om skyttarna, vilka discipliner var och en skjuter samt tävlingsprogram för svenskarna hittas i denna presshandbok.

För detaljerat tävlingsprogram se denna sida. (Observera tidsskillnaden).

PRESSBILDER
Så gott förutsättningarna i Baku tillåter kommer färska bilder från EM att publiceras på Flickr. Pressbilder/arkivbilder på skyttarna hittas på SvSF:s Flickr-konto varifrån de kan laddas ner högupplöst. De är fria för media att använda men ange gärna fotograf eller foto: skyttesport.se.

 

KONTAKT
Jonas Edman
Sportchef Svenska Skyttesportförbundet
072-229 63 33

Mats Eriksson
Förbundskapten gevär
070-667 47 73

 

Jonas Fyrpihl
Förbundskapten pistol
073-520 04 83

Carl-Henrik Gilljam
Ledare viltmål
070-608 12 03

 

Skribent: Camilla Oskarsson
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link