Hoppa till sidans innehåll

Emil Fritzell ny föreningsutvecklare på SvSF

2017-06-12 10:21
I dag börjar Emil Fritzell som ny föreningsutvecklare på Skyttesportförbundets kansli. Emil kommer att jobba med bland annat föreningsärenden och Idrottslyftet.
  • Uppdaterad: 2017-06-15 09:39

I dag gör Emil Fritzell sin första dag som ny föreningsutvecklare på Skyttesportförbundets kansli. Mullsjösonen Emil är nyutexaminerad från Idrottens Organisationsledarlinje på Bosön Idrottsfolkhögskola. Emil kommer att jobba med bland annat föreningsärenden och Idrottslyftet. Emils bakgrund är inom fotbollen men han ser fram emot att lära sig mer om en för honom ny idrott.
– Det känns riktigt bra att börja arbeta på Skyttesportförbundet. Att kunna arbeta med föreningsutveckling inom idrottsrörelsen är något jag strävat mot under min studietid på Bosön, och nu får jag möjlighet till det på ett specialidrottsförbund, säger han.

Vad har du för kunskaper om skyttesporten redan i dag?
- De är ju minimala egentligen. Jag har aldrig hållit i ett vapen till exempel, om inte när jag var riktigt liten. Några skolkamrater på Bosön har hållit på med skytte och jag känner till skyttar som Dahlby, Skanåker och grenar som dubbeltrap. Jag kommer att få lägga mycket tid på att få samma kunskaper inom skyttesporten som jag har inom fotbollen, vilket jag tror behövs för att kunna göra ett bra jobb, men det känns jättekul och inspirerande att få lära mig mer om det här.

Emil kommer att inledningsvis att jobba enbart denna vecka, för att sedan dra igång på riktigt från och med den 1 augusti, då bland annat något skjutbanebesök är inplanerat.

Emil Fritzells tjänst är en tillsvidaretjänst, med inledningsvis 6 månaders provanställning.

Fotnot
Redan i januari anställde SvSF en föreningsutvecklare att ersätta Hans Drugge när han gick i pension, men av personliga skäl valde denna person att sluta sin anställning bara två månader senare.

Skribent: Josefin Warg
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt


StadaSverige190x85

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link