Hoppa till sidans innehåll

Årets skytt(ar) 2018 utsedd(a)

2018-10-03 15:53
Viltmålslaget, som tog sex medaljer utav sex möjliga i årets internationella mästerskap, tilldelas utmärkelsen Årets Skytt. Utöver en enastående laginsats, har de även tagit många individuella internationella medaljer under året.
  • Uppdaterad: 2018-10-03 15:53

Viltmålslaget har tilldelats utmärkelsen Årets Skytt för 2018. Laget har i år tagit två VM guld, ett VM silver, ett VM brons, ett EM Guld och ett EM Silver. Det innebär att laget tog sex medaljer utav sex möjliga medaljer vid de internationella mästerskapen 2018.

Laganda, intern stöttning och hög lägstanivå är nyckelorden i det svenska viltmålslaget. Vid viltmåls-VM i Suhl 2016 tog laget tre silvermedaljer, förhoppningarna och trycket var därför mycket högt på skyttarna inför årets VM. Resultatet från VM i Korea 2018 blev två guld, ett silver och ett brons. Detta är ett helt otroligt resultat, och visar att hela laget klarar av att prestera bra under ett helt mästerskap. Att laget tidigare under året tagit ett guld och ett silver under EM med luftvapen gör ju inte saken sämre.

 Det totala facit för viltmålskillarna är sex lagmedaljer, fem individuella seniormedaljer och en juniormedalj, d.v.s. tolv internationella medaljer!

 

Skyttarna i årets viltmåls seniorlag:

Emil Martinsson                   OSBY JSK

Jesper Nyberg                      Hylte Sportskyttar

Niklas Bergström                  Glasskogens JSK

 

Coach tillika ordförande viltmålssektionen   

Carl-Henrik Gilljam               Almunge JSK

 

Medaljerna togs vid dessa tävlingar:

EM  10m i Györ, Ungern

Guld RT 10 meter regelbundna lopp

Silver RT 10 meter Blandade lopp

 

VM Changwon, Sydkorea

Brons RT 50 meter regelbundna

Guld RT 50 meter blandade lopp

Silver RT 10 meter regelbundna lopp

Guld RT 10 meter Blandade lopp

 

Grenbeskrivningar 

RT RUNNING TARGET 10 m Regelbundna lopp
I running target, skytte med luftvapen mot rörlig tavla regelbundna lopp, skjuts 30 långsamma och 30 snabba lopp för herrar (20 av vardera för damer). Visningstiden för de långsamma loppen är 5 sekunder och för de snabba 2,5 sekunder. Målet rör sig både i vänster- och högerlopp. De fyra bästa skyttarna går till medaljmatcher, två semifinaler som följs av bronsmatch och final. I en medaljmatch skjuter skyttarna samtidigt, och en poäng ges till den skytt med högst resultat. Först till sex poäng vinner.

RT RUNNING TARGET 10 m Blandade lopp
I tävlingen blandade lopp skjuts 40 skott som består av lika antal långsamma och snabba lopp och skytten vet inte med vilken hastighet målet kommer. Visningstiden för de långsamma loppen är 5 sekunder och för de snabba 2,5 sekunder. Målet rör sig både i vänster- och högerlopp. Tävlingen avgörs utan final.

RT RUNNING TARGET 50 m Regelbundna lopp
Running Target på 50 m skjuts på utomhusbana med kaliber. 22lr. I tävlingen regelbundna lopp skjuts 30 långsamma och 30 snabba lopp. Visningstiden för de långsamma loppen är 5 sekunder och för de snabba 2,5 sekunder. Målet rör sig både i vänster- och högerlopp. Tävlingen avgörs utan final.

RT RUNNING TARGET 50 m Blandade lopp
I tävlingen blandade lopp skjuts 40 skott, fördelat på två serier, som består av lika antal långsamma och snabba lopp och skytten vet inte med vilken hastighet målet kommer. Visningstiden för de långsamma loppen är 5 sekunder och för de snabba 2,5 sekunder. Målet rör sig både i vänster- och högerlopp. Tävlingen avgörs utan final.

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link