Hoppa till sidans innehåll

Svenskt medaljregn i Running Target

2018-02-20 18:37
Det svenska viltmålslandslaget sköt hem två guld och ett silver i dagens i Running Target-tävlingar i EM i luftskytte. Ett guld och ett silver individuellt samt ytterligare ett guld i den sammanlagda lagtävlingen.
  • Uppdaterad: 2018-02-22 10:16

Idag togs de första svenska medaljerna i årets EM i luftskytte 10m i Ungerska Györ. Det blev guld och silver på samma gång i herrarnas Running Target i och med den helsvenska finalduellen mellan Jesper Nyberg och Emil Martinsson, där Emil sköt skarpast och tog hem guldet med slutresultatet 6-3. Jesper Nyberg var den som hade högst poäng efter grundomgången, där de tävlande skjuter 30 långsamma och 30 snabba, där han noterade 583 - en pinne före Emil Martinsson.

Ryskt motstånd i semi
De fyra främsta skyttarna från grundomgången tog sig vidare till finalomgången och i semifinalerna väntade ryskt motstånd för de båda svenskarna. Emil Martinsson slog ut Vladislav Prianishnikov med 6-2 efter stabilt skytte med 10.7 som bästa skott. Jesper Nyberg och Maxim Stepanov tvingades avbryta sin semi p.g.a. tekniskt strul i finalarenan och starta om på en annan bana. Jesper Nyberg lyckades behålla fokus och kunde besegra Maxim Stepanov med 6-3.

Svenskt guld även i lagtävlingen
Det blev dessutom svenskt EM-guld i lagtävlingen. Den tredje skytten i det svenska tremannalandslaget, Niklas Bergström, placerade sig på en 11:e plats i tävlingen efter att ha skjutit en totalpoäng på 569 i grundomgången. Sammanräknat med Emil och Jespers poäng slutade Sveriges totalpoäng på 1734 - endast fem poäng ifrån det svenska lagrekordet för landslag. Denna fina prestation gav Sverige första platsen även i lagtävlingen. Så två guld och ett silver - vilken härlig svensk medaljskörd på en eftermiddag i Györ!

Emil Martinsson med dubbla EM-guld
Emil Martinsson med dubbla EM-guld

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link