Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

Stefan tog EM-brons i skeet

2017-08-01 13:45
Lagbrons till Sverige och i finalen individuellt brons till Stefan Nilsson från Trelleborg. Det blev facit då lerduveskyttarnas del av EM i Baku avslutades under tisdagen.
  • Uppdaterad: 2017-08-14 14:02

Stefan Nilsson gick in i finalen som femte skytt, men det spelar egentligen ingen roll eftersom skyttarna nollställs till finalmomentet. En estländare och två ryssar fick ge vika först, innan Stefan kvitterade ut bronset med 43 träffar.
- Det känns bra, även om finalen inte var den bästa jag skjutit och ändå räckte det till medalj, sa Stefan Nilsson efteråt och analyserar vidare:

- Grundomgången funkade bra. Börjar bli lite mer konfortabel med den nya bössan och det är bästa resultatet jag skjutit med den.

Milos Slavicek från Tjeckien och Gabriele Rossetti från Italien sköt vidare tio skott till och summerades båda till 54 träffar, vilket gav särskjutning. Väl där var tjecken starkast med 11-9.
- Det var lite slumpens skördar i finalen och det var många protester på kantduvor, tror ändå det jämnade ut sig i längden, konstaterar sportchefen Jonas Edman.

För att nå finalen krävdes 120 träffar och särskjutning innan sjätte och sista skytt var klar. Stefan summerades till 121 träffar, men även de båda övriga svenskarna var tämligen nära. Marcus Svensson från Landskrona fick ihop 119 träffar och Henrik Jansson från Nynäshamn 117 dito, vilket gav nionde respektive tjugonde placering.

Tillsammans fick de svenska killarna ihop 357 träffar, vilket räckte till bronset en träff före Cypern. Vann gjorde Ryssland med 362 träffar mot 359 dito för Italien på silverpallen.
- Den medaljen var nästan ännu roligare. Vi har varit nära så många gånger och kommit fyra flera gånger, säger Stefan och får medhåll av sportchefen.

- Det var ganska länge sen vi tog lagmedalj i lerduva. Killarna höll ihop det bra alla tre idag, givet förutsättningarna, säger Jonas Edman och summerar lerduveskyttarnas insatser:

- En kämpig tävling för de flesta, att bemästra både vind och värme. Totalt sett har alla kämpat och gjort det bästa av situationen.

Inräknat gevärsskytten Karl Olssons (Eskilstuna) bronspeng i standardgevär tidigare på dagen kunde därmed den svenska truppen räkna in totalt tre bronsmedaljer under dagen.

EM avslutas onsdag och torsdag men grenen running target (viltmål).

RESULTAT
Resultat hittas på http://results.sius.com.

MER INFORMATION
Mer information om skyttarna, vilka discipliner var och en skjuter samt tävlingsprogram för svenskarna hittas i denna presshandbok. För detaljerat tävlingsprogram se denna sida. (Observera tidsskillnaden).

PRESSBILDER
Så gott förutsättningarna i Baku tillåter kommer färska bilder från EM att publiceras på SvSF:s Flickr-sida. Bilderna är fria för media att använda men ange gärna fotograf eller foto: skyttesport.se.

KONTAKT
Jonas Edman
Sportchef Svenska Skyttesportförbundet
072-229 63 33

Mats Eriksson
Förbundskapten gevär
070-667 47 73

Jonas Fyrpihl
Förbundskapten pistol
073-520 04 83

Carl-Henrik Gilljam
Ledare viltmål
070-608 12 03

Skribent: Mikael Svensson

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link