Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman Stefan Nilsson på VM i Moskva.

Herrskeeten igång på lerduve-VM i Moskva

07 SEP 2017 14:10
I dag var det äntligen dags för svenskt tävlande på VM i lerduva i Moskva. Skeetskyttarna på herrsidan sköt nämligen första tävlingsdagen av tre, och efter två avklarade serier är Stefan Nilsson bra med i finalkampen.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2017 14:35

VM i de olympiska lerduvedisciplinerna i Moskva började redan i fredags och i dag var det äntligen dags för svenskt på banan. Det när herrarnas skeettävling drog i gång. Här hittas våra enda tre deltagare detta VM.

Skeettävlingen går över tre dagar och denna första dag väntade två serier för var och en, det i rysk "råkyla" och mot eftermiddagen också spöregn:
- Det började regna när Stefan hade två duvor kvar, så han klarade sig hyfsat torrskodd, men Gustav gick på direkt efter Stefan så han sköt hela sin andra runda i ösregn, säger sportchef Jonas Edman.

Sommarens EM-bronsmedaljör Stefan Nilsson, Trelleborgs JSK, är den av svenskarna som har fått den bästa starten. Han inledde med 24 träff av 25 i första serien och följde upp med ytterligare en 24-serie. Båda bommarna har kommit på en och samma platta.
- Han har skjutit jättebra i övrigt och haft bra kontroll på det, men båda bommarna är rätt slarviga och det är han lite sur över. I första serien var det bara slarv på plattans andraduva, och i andra serien var han så fokuserad på att inte göra samma misstag igen och då slarvade han på förstaduvan på plattan i stället. Men det ser jättebra ut när han skjuter så det ska bli spännande att se de sista två dagarna, säger Jonas Edman.

Med 48 träff av 50 ligger Nilsson på 19:e plats efter dag 1. Bara en skytt har skjutit fullt i dag, åtta står på 49 träff och ytterligare 15 förutom Nilsson har 48.


Gustav Pettersson. Foto: Jonas Edman

Både Henrik Jansson, Torsby JSK, och Gustav Pettersson, Oppunda JSK, har träffat 46 av sina 50 duvor i dag. Båda inledde med 22 träff för att därefter sätta 24 i andra.
- De är naturligtvis inte nöjda med sin förstaserie någon av dem. De revanscherade sig i andraserierna, men det är klart att det är uppförsbacke i kampen om finalplats om man börjar med 22 i första. Så de är besvikna över sin start. Men nu gäller det att fajtas hela vägen, för varje duva de träffar kan vara väldigt viktig i kampen om lagmedaljer, säger Jonas Edman.


Henrik Jansson. Foto: Jonas Edman

I morgon fortsätter tävlingen med en serie för varje skytt, innan det hela avslutas på lördag.

LIVESÄNDNINGAR
VM-finalerna kommer att sändas live på internet - på ISSF:s hemsida, på ISSF:s Facebook och på ISSF:s livestream-kanal. För TV-bolag finns TV-bilder tillgängliga via Eurovision distribution network.

MER INFORMATION
Mer information om skyttarna samt fakta om disciplinerna hittas i denna pressguide.

TÄVLINGSSCHEMA
För detaljerat tävlingsschema, se här.
Observera tidsskillnaden. Moskva ligger 1 timme före svensk tid.

RESULTAT
Resultat hittas på www.issf-sports.org.

PRESSBILDER
Bilder från VM hittas på SvSF:s Flickr-konto. Där finns också arkivbilder på skyttarna. Alla bilder kan laddas ner högupplöst. SvSF:s bilder är fria för media att använda men ange gärna foto: skyttesport.se.
För bilder specifikt på Stefan Nilsson klicka här.
För bilder på Henrik Jansson klicka här.
För bilder på Gustav Pettersson klicka här.

KONTAKT
Jonas Edman
Sportchef Svenska Skyttesportförbundet
072-229 63 33

Josefin Warg
Kommunikatör Svenska Skyttesportförbundet
08-699 63 73

Skribent: Josefin Warg
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link