Hoppa till sidans innehåll

Fler skott för tjejerna på världscuper och mästerskap 2018

15 DEC 2017 10:41
ISSF har nyligen beslutat alla utöka antalet skott för damer och damjuniorer, så att alla skjuter lika många oavsett kön i de olympiska disciplinerna.
  • Skapad: 15 DEC 2017 10:41

Europeiska skyttekonfederationen har därför beslutat att de kommer att använda sig av ISSF:s nya regelverk redan på luft-EM i Gyor i februari. Beslutet innebär att damer och damjuniorer kommer att skjuta 60 skott på EM, detta gäller både pistol och gevär.

Kvalet till Ungdoms-OS kommer dock att genomföras över 40 skott för damjuniorer. Världscupen i Mexiko blir den första ISSF-tävling där också utomhusgrenarna kommer att skjutas enligt det nya regelverket. I Skeet och Trap kommer damerna skjuta 125 skott fördelade över två dagar, på 50m skjuter damerna precis som herrarna 3x40 skott.

Damjuniorerna kommer skjuta samma utökade program på kommande juniormästerskap. Vi har ännu så länge bara fått bekräftat att detta gäller i Olympiska discipliner, så det råder i dagsläget en viss osäkerhet om man avser genomföra förändringar i ytterligare discipliner. Hur, om och när dessa ändringar kommer att implementeras i Sverige återkommer respektive sektion om.

Swedish Cup-kommittén har bestämt att 2018 år Swedish Cup kommer att genomföras enligt 2017 år regelverk, det vill säga 40 skott för damer och damjuniorer. 

Jonas Edman
Sportchef

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link