Hoppa till sidans innehåll

Världscupen dag 3 - Stefan Nilsson vann skeeten!

21 APR 2012 18:23
Stefan Nilsson vann herrarnas skeet i världscupen, också kallat för-OS, i London! Efter att ha inlett med en 23-serie i torsdags har Nilsson följt upp med idel 25-serier och hans totala 148 träff efter final räckte hela vägen till världscupguld! Och en säkrad OS-plats...
  • Skapad: 21 APR 2012 18:23

23+25+25+25+25 var resultatet efter Stefan Nilssons grundserier. Bara två missade duvor och 123 poäng gjorde att Stefan gick in i final i ensam ledning. Efter honom följde tre skyttar på 122 träff och två på 121 (efter särskjutning om finalplatserna).

 

I finalen var Nilsson lika orubblig som i de fyra sista grundserierna. 25 träffade duvor och svenskt världscupguld!
- Det är stort, jävligt stort. Stort för svenskt lerduveskytte. I final mötte han två OS-guldmedaljörer, och en OS-silvermedaljör, och han sopar banan med dem. Det är mycket starkt att skjuta fem 25-serier i rad, säger förbundskapten Claes Johansson skrattandes minuterna efter att finalen avslutats.


Johansson säger att Stefan har en oerhörd förmåga att skjuta flera 25:or i rad, och att det nu är stor uppståndelse på banan i London, där många tycker att det är spännande med en orutinerad svensk som kommer och slår de välmeriterade skyttarna. Och dagens prestation av Stefan Nilsson får också följder för framtiden.
- Jag kommer att meddela honom i kväll att jag nominerar honom till OS, säger Claes Johansson.

 

Det innebär att SvSF nominerar honom till Sveriges Olympiska Kommitté som är de som tar ut OS-deltagarna, något som sker ser vid ett senare tillfälle.

 

De andra två
Niklas Ringborg, som dag ett och två skjutit idel 24:or, fortsatte på samma bana i dagens första serie. Olyckligtvis kom en extra bom i avslutningsserier, och med sina 23 träff där, fick han 119 poäng totalt och plats 17.

Marcus Svensson som inlett tävlingen med att skjuta 24+24+22, följde i dag upp med två serier om 23 träffade duvor. 116 träff totalt och en 34:e plats. Med 89 startande i tävlingen kan vi glatt konstatera att alla svenskar slutade på rätt halva av resultatlistan - den övre.


I fråga om OS-uttagningen förblir det ovisst ett tag till.
- Marcus och Niklas får skjuta världscupen i Lonato också innan uttagning av en av dem, de är så jämna, säger förbundskapten Claes Johansson.

 

Herrarnas luftgevär

Herrarnas luftgevär avgjordes också i dag i London. För Sverige tävlade Aspöskytten Mikael Svensson. I en tävling där det krävdes 597 poäng för att gå direkt till final, och där elva skyttar med 596 poäng sköt särskjutning om en plats i finalen, fick Svensson nöja sig med plats 42 och 592 poäng.

Luftgevärstävlingen vanns av fransmannen Pierre Edmond Piasecki med totala 701,6 poäng (598+103,6).

 

Fullständiga resultatlistor hittas här.

Mer info om de svenska skyttarna och grenarna hittas här.

 

Kontakt
Josefin Warg
Kommunikatör Svenska Skyttesportförbundet
08-699 63 73

 

Claes Johansson
Förbundskapten Lerduva
070-234 39 81

Skribent: Josefin Warg

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link