Hoppa till sidans innehåll
Foto: SvSF Nu klara för sitt andra OS: Marcus Svensson och Stefan Nilsson.

Svensson och Nilsson är klara för OS 2016

18 NOV 2015 14:25
Stefan Nilsson och Marcus Svensson skjuter OS 2016. Det stod klart i går när Sveriges Olympiska Kommitté gjorde sin första uttagning till nästa sommars mästerskap i Rio de Janeiro.
  • Skapad: 18 NOV 2015 14:25

I går blev det klart att Marcus Svensson, Landskrona-Saxtorps JSK, och Stefan Nilsson, Trelleborgs JSK, båda kommer att skjuta OS 2016. Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) presenterade igår nämligen de allra första uttagna aktiva till OS i Rio de Janeiro, och de båda skeetskyttarna ingick i truppen.
– Det känns jättebra att SOK tror på oss och att de ser sådan potential i oss att de väljer att plocka ut oss redan. Det är klart att det är jätteskönt, säger Nilsson.

Andra spelen i rad

OS i Rio de Janeiro blir de två skåningarnas andra OS, de OS-debuterade i London 2012. Inför OS 2012 pågick kampen om de två svenska platserna i herrarnas skeet in i det längsta, och först i april och maj 2012 togs de ut då. Att det den här gången blev en tidig uttagning är de båda, som också tog kvotplatserna i skeet, tacksamma för.
– Det känns jättebra. Det var väl ändå lite väntat, men det är jäkligt skönt ändå att få besked i första uttagningen och att nu kunna lägga upp säsongen fram till OS så optimalt som möjligt. Det känns jätteskoj, säger Svensson.

 

151117 OS-precamp Stefan & Christer 1 www

Stefan Nilsson och förbundskapten Christer Svensson vid offentliggörandet av de första aktiva i den svenska OS-truppen 2016, som skedde på Olympic Camp på Kanarieöarna. Bredvid Stefan sitter cyklisten Emma Johansson samt brottaren Sofia Mattsson. Marcus Svensson var kvar hemma i Skåne, i väntan på tillökning i familjen. Foto: Jonas Edman

Säsongsplanering utifrån OS

Efter en lugnare höst drar den riktiga träningen igång igen vid nyår, med bland annat träningsläger, och i mars väntar den första världscupen för året. Fler världscuper, men troligen inte alla, landslagstester på hemmaplan och många träningstimmar väntar därefter. Upplägget görs utifrån att de ska vara så bra som möjligt när det väl är OS i mitten av augusti. Att de redan har deltagit i ett OS, nu har tagits ut tidigt och att de hunnit bli fyra år äldre talar till svenskarnas fördel, menar de.
– Ja, vi är mer rutinerade än på OS 2012. Då var man väl inte i sitt livs form om man säger så, och mycket var nytt. Nu har vi ändå tagit medaljer och skjutit världsrekord och varit på många stora tävlingar, så vi har mer erfarenhet och det känns bra, säger Svensson.

Final i fokus

I London 2012 slutade Svensson sjua och Nilsson som femtonde man (på samma poäng som tionde man). I Rio de Janeiro har de båda som mål att det ska gå bättre än så:
– Vi har visat att vi har kapacitet att vara uppe i topp, så det är ingen omöjlighet vara det ens på ett OS. För oss handlar det om att ta sig till final, sedan kan allt hända, säger Nilsson.

Herrarnas skeet på de olympiska spelen 2016 avgörs, enligt preliminära uppgifter, den 12-13 augusti.

FAKTA Stefan Nilsson
Född: 12 augusti 1990
Förening: Trelleborg
Bostadsort: Trelleborg

FAKTA Marcus Svensson
Född: 22 mars 1990
Förening: Lanskrona-Saxtorp JSK
Bostadsort: Landskrona

Läs mer om uttagningen i kommande nummer av Svensk Skyttesport.

Skribent: Josefin Warg
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link