Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman Marcus Svensson på världscupen på Cypern där han blev tvåa och tog en kvotplats.

Nöjd Svensson efter dagens insats på Cypern

27 APR 2015 19:40
Andraplats på världscupen och en kvotplats till nästa års OS, det blev skeetskytten Marcus Svenssons resultat under den cypriotiska solen i dag. Så här säger han själv om sin insats.
  • Skapad: 27 APR 2015 19:40

150427 Marcus Svensson 5 WC Larnaca www

Läs om skeettävlingen på Cypern här.

Det blev en andraplats och erövrad OS-kvotplats för dig på världscupen i skeet i dag, efter att ha gått till final med 123 träff av 125 möjliga. Är du nöjd?

– Ja, jag är nöjd. Det var synd med en 23:a i grundomgången men det var jävligt bra ändå. Det har känts väldigt bra hela tiden. Träningen dagarna innan började som vilken nybörjarträning som helst och jag träffade ingenting, men sedan började det kännas bra mot slutet och när vi började tävla.

Och då sköt du fullt ända till fjärde serien där det blev två bom. Vad hände där?
– Den första var väl lite låg och gick inte där den skulle, men har ju satt många sådan tidigare så den borde man kanske tagit. Den andra bara bommade jag. Jag bommar för fasen där jag vill, haha!

Hann du börja tänka på om huruvida det förstörde dina finalchanser?
– Ja, det gjorde man såklart. Har man börjat med 75 och får en 23:a så gör man det, men jag sansade mig rätt fort och sköt klart den serien rätt bra och avslutade sedan med en 25:a, så det var klockrent tycker jag.

150427 WC Larnaca Marcus Svensson till final www

Hur gick tankarna inför finalen?
Tankarna innan var att det skulle bli riktigt tufft i final. Jag var nervös men det var en bra nervös känsla, och första rundan var klockren. Det satt hela vägen och det kändes precis som när man går och tränar hemma i Saxtorp. Och i och med att alla bommade någon och jag satte alla mina 16 duvor så var det rätt mycket som släppte när jag visste att kvotplatsen var klar. Sedan hände något i huvudet i guldmatchen. Jag blev lite försiktig och tog inte tag i det på samma vis som i grundomgången. Det kändes bra men första bommen var ett jävla misstag, dessutom ett sådant som Christer sa just innan att jag inte skulle göra. Men det var väl för att mycket spänning släppt eller nåt… Tja, jag vette fan hur jag ska förklara det, jag bommade! Andra bommen siktade jag lite för länge.

Och då blev det särskjutning…
– Då var det särskjutning ja. Första dubbléen vi sköt var den jag bommade på i grundomgången, men den gick klockrent. Men i den andra sköt jag förstaskottet lite för tidigt och kom för långt fram på andra duvan. Jag ville för mycket där.

Och hur var känslan då?
– Det är jätteskoj att komma tvåa men kvotplatsen var det viktigaste. Klart att det alltid är roligast att vinna, men huvudsaken är gjord. Det är ju detta man jagat.

Så på tävlingar framöver kan du bara luta dig tillbaka och skjuta för skojs skull?
– Nja, tror inte att det blir annorlunda sen, för då vill man ju vinna.

150427 Marcus Svensson 4 WC Larnaca www

Inför OS 2012 tog såväl du som Stefan Nilsson kvotplatser i sista möjliga tävlingen att göra det, på EM 2011. Nu har det gått halvvägs in i säsongen och återstår fortfarande tre tävlingar där kvotplatser fördelas. Vad säger du om det?
– Det är ju skönt att det är färdigt, och det är ju ändå starkt att göra det nu och slippa göra det på EM.

Hur var det avslutningsvis att få kliva upp på prispallen i dag?
– Det var väl inget speciellt, haha. Jo det var det väl. Men det var lugnt, var i lite andra tankar. Vilka behöver vi inte tala om!


Text: Josefin Warg
Foto: Jonas Edman

Skribent: Josefin Warg
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link