Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

Dahlby missade sista kvotplatschansen

14 SEP 2015 18:02
VM blev inte någon rolig historia för dubbeltrapskytten Håkan Dahlby. 127 träff räckte inte längre än till plats 41. Extra tungt i sammanhanget är att det här var sista chansen för OS-silvermedaljören att ta en kvotplats till nästa OS.
  • Skapad: 14 SEP 2015 18:02

Det blev en tung dag på skjutbanan i italienska Lonato i dag för svenske Håkan Dahlby, Nykvarn/Södertälje JSK. Han tappade omgående tätkänningen med sina 26, 26 och 24 träff av 30 i de första tre serierna. 27 i näst sista serien blev hans bästa serie i dag, och han avslutade med ännu en 24:a. Totalt 127 träff räckte till plats 41, i denna tävling där tre skyttar på 138 träff fick skjuta särskjutning om de sista två platserna i finalen.

Liksom för Therese Lundqvist i går, var det här sista chansen för Dahlby att kunna skjuta hem en svensk kvotplats i sin disciplin till OS i Rio de Janeiro 2016.
- Det är totalt jävla mörker, skriv det. Det ville sig inte alls, säger en märkbart besviken Håkan Dahlby efter tävlingen.

Nedan: Dahlby i intervju med Radiosporten efter VM-tävlingen:

 

Förbundskapten Christer Svensson delar Dahlbys känsla.
- Det började bra det här VM:et, men sedan har det varit motigt för Therese och Håkan, och i och med att Marcus blivit sjuk. Men nu får vi ta nya tag och hoppas på skeetkillarna vi har här nere.

Det här var fjortonde VM:et som Håkan Dahlby deltagit i, något som visar på en lång och omfattande karriär, med OS-silvret från 2012 som största merit. I morgon fyller Håkan 50 år och SvSF önskar honom en riktigt bra födelsedag.

Dubbeltrapvärldsmästare i år blev ryske Vasily Mosin. Engelsmannen Tim Kneale slutade tvåa. Trea blev Ahmad Alafasi från Kuwait, coachad av svensken Tom Alderin.

Resultat kan hittas på www.issf-sports.org.


FAKTA SKYTTAR
Korta fakta om de svenska skyttarna hittas i denna presshandbok. Där står även mer om kvotplatser samt om disciplinerna.


PRESSBILDER
Högupplösta bilder på de svenska skyttarna finns att ladda ned från Flickr, här. Bilderna är fria för media att använda, men ange gärna foto: skyttesport.se.  


KONTAKT 
          
Christer Svensson
Förbundskapten lerduva
070-589 17 71

Jonas Edman
Sportchef Svenska Skyttesportförbundet
072-229 63 33

Josefin Warg
Kommunikatör Svenska Skyttesportförbundet
08-699 63 73

Skribent: Josefin Warg
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link