Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman Andreas Norlén och Pia Hansen på banorna bredvid varandra i mixade lag-tävlingen i trap.

Mindre bra insats i trap mixed team

2017-05-08 10:54
I går avslutades lerduveskyttets världscup på Cypern med en inofficiell testtävling för mixade lag i trap. Sverige deltog med ett lag bestående av Pia Hansen och Andreas Norlén, men de kom inte upp i sin goda nivå från det individuella tävlandet.
  • Uppdaterad: 2017-05-08 12:58

I fredags tävlade Pia Hansen individuellt och gjorde med råge en god insats när hon sköt nytt svenskt rekord – 70 av 75 träff. Och över två dagars tävlande fredag-lördag hade Andreas Norlén en genomgående bra tävling, bortsett från sistaserien. I går söndag fick de två slå sina påsar ihop när det var dags för ett testevent av en trap mixed team-tävling som i framtiden kan komma att bli ordinarie på det internationella tävlingsprogrammet. Men, nu hade luften lite gått ur de två skyttarna och de kom inte upp i samma fina nivå som de redan visat på Cypern.I mixed team-tävlingen skjuter vardera skytt två serier á 25 duvor. Lagmedlemmarna står bredvid varandra på banan och de skjuter därför också i följd. För Pia blev det 18 träff i första, följt av 20 i nästa. Andreas inledde med 19 och avslutade med 23. Totalt 80 träff av 100 var lägsta resultat av alla 32 deltagande nationslag.
– De var sura och lätt frustrerade över att det gick så dåligt, men det är naturligt. Första serien sköt båda dålig. I andra hade Andreas en bättre serie, så han var positiv efter det. Men han är positiv i grunden och även efter en dålig serie är han bara fem minuter senare alltid sugen på att skjuta igen. Det är en skön inställning. Pia var frustrerad över att det var så stora kontraster jämfört med i fredags. Men det är möjligt att tävlingsovanan, och att hon inte kunde träna så mycket i fjol, lyser igenom och att det blir ojämnt därför, säger sportchef Jonas Edman.

Plus och minus om tävlingen
Spaniens nationslag vann till slut mixed team-tävlingen, efter att ha vunnit en semifinal respektive guldmatch – som vardera bestod av att varje skytt skjuter en 25-serie. Exakt hur tävlingen skulle gå till var dock inte klart förrän bara någon dag innan tävlingen. Och om det är så här tävlingen ska skjutas ifall mixed team blir en OS-disciplin, vilket ISSF har föreslagit, eller om den ska utvecklas vidare är oklart. Som den var nu fanns saker att förbättra, tycker Jonas Edman:
– Tävlingen som sådant är ju inget nytt annat än att det är tjejer och killar tillsammans, så det är ju inte revolutionerande på något sätt. Men som det var nu är den helt värdelös för att det inte fanns något bra resultatredovisningssystem och ingen resultatrapportering. Halvvägs kom det upp en resultatlista och en ny kom när alla skjutit klart, och då fick man se vilka sex som gick till final. Så just nu är det rätt många timmar då det är rätt så tråkigt. Finalomgången tar ganska lång tid också. Med rätt många skyttar och semifinaler och final så är det ju en rätt utdragen final, säger han.

Men positivt var skyttarnas inställning, både de svenskas och övrigas:
– De var verkligen taggade innan och såg fram emot att tävla ihop i ett lag, och så långt var det bra. Många tyckte inför att det skulle bli spännande, säger Edman.

Glada miner hos Pia Hansen och Andreas Norlén inför tävlingen för mixade lag. Foto: Jonas Edman

RESULTAT
Resultat hittas på www.issf-sports.org.

MER INFORMATION
Mer information om deltagande svenska skyttar samt fakta om disciplinerna hittas i denna pressguide.

PRESSBILDER
Pressbilder från världscupen hittas på SvSF:s Flickr-konto därifrån de kan laddas ner högupplöst. Fria för media att använda men ange gärna foto: Jonas Edman eller foto:skyttesport.se.

KONTAKT
Jonas Edman
Sportchef Svenska Skyttesportförbundet
08-699 63 74/072-22 96 333

Josefin Warg
Kommunikatör Svenska Skyttesportförbundet
08-699 63 73

Tips!
Följ Skyttesportförbundet i sociala medier!
SvSF på Facebook: www.facebook.com/svenskaskyttesportforbundet  
SvSF på Instagram: www.instagram.com/svenska_skyttesportforbundet

Skribent: Josefin Warg
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

Webbutik

sport och funktion banner


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt

3M_Peltor_190x114

 StadaSverige190x85

 

Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link