Hoppa till sidans innehåll

Kalle och Elin fixade silver i mixed

2017-07-30 19:56
I nationellt svenskt gevärsskytte tävlar killar och tjejer integrerat i samma klasser. Lite på väg är ISSF genom att inför mixed i olika discipliner. Vid EM i Baku avgjordes en inofficellt mixed på 300 meter, med svenskt silver som facit.
  • Uppdaterad: 2017-07-30 20:12

Lite typiskt var att det svenska laget utgjordes av Karl Olsson från Eskilstuna och Elin Åhlin från Bälgviken, som så ofta tillfälle gives dyker upp på nationella tävlingar. De är båda fostrade nationellt och står fortfarande med fötterna i myllan.

- Vi blev tvåa i mixed, jublade förbundskaptenen Mats Eriksson, och ville knappt prata om de ordinarie tävlingarna denna söndag.

I mixed skjuts i olika omgångar om olika antal skott. Men det är hela tiden par som ställs mot par och emellanåt elimineras lag ur tävlingen. Till slut var det bara två duos kvar på vallen. Kalle och Elin tillsammans med ett "superpar" från Schweiz. Först då fick de blågula ge vika.

Vem räddade vem - och vem var taktisk?

- Kul med medalj och ett kul upplägg på tävling. Sen ska ärligt sägas att Elin räddade mig ett par gånger, sa Kalle efteråt.

- Nja, vi hjälptes åt, kontrar Elin och fortsätter.

- Det var en jätterolig tävling. Roligt och spännande, det är faktiskt lite taktik vem som ska ta vilket skott, förklarar Elin, som tror att tävlingsformen kan bli mer vanlig.

Hur som helst är mixed i luft en ny OS-gren 2020 och även i övriga grenar tillämpas tävlingsformen. I upplägget på detta EM sköts samtliga skott i stående, vilket vare sig Elin eller Kalle klagade över.

Skribent: Mikael Svensson

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link