Hoppa till sidans innehåll
Foto: Simon Eliasson För Gällivare Skytteförening innebär Gräsroten ett årligt pengaregn.

704 684 kronor till svenskt ungdomsskytte

2017-11-15 11:30
Hela 704 684 kronor till skyttesportföreningar runtom i landet! Det är resultatet utifrån årets utbetalning från Svenska Spels Gräsroten. Totalt får 395 föreningar i landet dela på pengarna tack vare sina 6 345 supportrar.
  • Uppdaterad: 2017-11-15 13:25

För femte året i rad delar nu Svenska Spel via Gräsroten ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Och för många svenska skytteföreningar innebär det här ett pengaregn. Svensk ungdomsskytteverksamhet tilldelas nämligen hela 704 684 kronor i samband med årets utbetalning från Gräsroten. Totalt får 395 föreningar i landet dela på pengarna tack vare sina 6 345 supportrar. Den förening som får mest är Gällivare SKF med 41 386 kronor, följt av Selaö-Toresund SkF som får 18 185 kronor och Furulunds SF som får 12 904 kronor.
– De här pengarna betyder väldigt mycket för föreningen. Tack vare dem kan vi fortsätta satsa på våra ungdomar genom att bidra med både resekostnader och material, säger Anders Johnsson, ordförande och ungdomstränare i Gällivare SKF.

Kunder väljer förening att stötta
Gräsroten fungerar som så att det är Svenska Spels kunder själva som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar att stötta.
– Gräsroten manifesterar på ett bra sätt Svenska Spels engagemang för svensk idrott. Det är genom Gräsroten vi är med och bidrar till ungdomsidrotten där grunden läggs för framgångar på planen och en förståelse för idrottens kärna, kamratskap, tolerans och inkludering. I skyttesporten ser vi ett ökat engagemang där antalet Gräsrotensupportrar har ökat med tio procent det senaste året. Helt fantastiskt, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

Medel för utveckling
De tre vanligaste områdena som pengarna från Gräsroten används till är cuper, ledarskapsutbildningar och träningsmaterial.
– Samarbetet med Svenska Spel är värdefullt för hela idrotten. Pengarna från Gräsroten bidrar till att utveckla föreningsverksamheten över hela landet så att fler barn och unga kan komma i rörelse och bli en del av idrottsrörelsen, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Fick din förening utdelning?
383 skytteföreningar får i år pengar från Gräsroten. Är du med i en av dem?
Se i denna lista.

Skribent: Josefin Warg
Epost: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link