Hoppa till sidans innehåll

19:e plats för Lotten Johansson på EM

2017-07-27 17:07
Flera svenskar har tävlat på EM i Baku idag. Bästa placeringarna svarade Lotten Johansson och Rickard Levin Andersson för i 3x20 skott och trap, på 19:e respektive 26:e plats. Utöver dessa grenar har damjuniorernas sportpistol inletts.
  • Uppdaterad: 2017-07-27 17:38

Denna EM-dag bjöd på flera grenar med svenskt deltagande. Vinden var idag mer hanterbar än igår, men förhållandena var fortfarande svåra. I damernas 3x20 skott med gevär på 50 meter tävlade tre svenska tjejer och förhoppningar fanns om en bra lagplacering. Bäst lyckades Lotten Johansson, Ramselefors Skytteförening, som med 574 poäng nådde 19:e plats. 577 poäng krävdes för final, vilket är ovanligt lågt. Sportchef Jonas Edman menar att det säger en del om hur svårt det är att skjuta i blåsten i Baku.

- Lotten gör en bra tävling, särskilt med tanke på att hon har bytt både gevär och kläder inför den här säsongen så är detta bra. Poängen ligger i paritet med vad hon har presterat tidigare under säsongen, men då i betydligt bättre väder, säger Edman.

Godkända matcher

För Anna Normann, I16/Lv6 Skytteförening, blev det 570 och 29:e placering, medan Linda Olofsson, Kinneveds Skytteförening, slutade 47:a med 563 poäng. I lagtävlingen räckte deras gemensamma resultat till en tiondeplats, femton poäng efter segrande Storbritannien.

- Det klart att vi hade önskat oss en högre lagplacering, men då måste alla tre hålla ihop till 100% i den här konkurrensen. Lotten och Anna gör godkända matcher idag, de har kämpat bra men kanske inte riktigt haft marginalerna på sin sida. Lottens resultat är bra med tanke på vädret och Anna var nöjd med sitt genomförande. Linda hade det jättesvårt med vinden och var väldigt besviken över sin prestation, säger förbundskapten Mats Eriksson.

 

Anna Normann blev 29:a i damernas 3x20 skott. Foto: Jonas Edman

 

Stark avslutning av Levin Andersson

Andra dagen av herrarnas trap innebar blandade resultat för svensk del. Rickard Levin Andersson, Skepplanda Sportskytteklubb, som hade en tuff dag igår med magsjuka började med en svag serie, för att sedan skjuta fullt i den andra. Tack vare det förbättrade han sig två placeringar jämfört med igår och slutade på 26:e plats med totalt 113 träffade duvor.

- Det är helt okej även om det är en bit till final, speciellt med tanke på hur han mådde igår, säger Jonas Edman.

Andreas Norlén, Uppsala Jaktskytteklubb, hade det fortsatt tungt och var besviken över sin insats. Han kom på 50:e plats med 108 träff.

- Han fick inte grepp om de höga duvorna som steg väldigt mycket i motvinden och han missade tyvärr alltför många av dem både igår och idag, konstaterar Edman.

 

Rickard Levin Andersson under dag två av herrarnas trap. Foto: Jonas Edman

 

Stolpe ut för Thörnkvist

I damjuniorernas sportpistol har Sverige en deltagare, Josefine Thörnkvist, Föreningen Frövi-Lindesberg Pistolskyttar. Idag har precisionsmomentet genomförts och inför morgondagens duellmoment ligger svenskan på 20:e plats med 279 poäng.

- Både jag och Josefine är lite besvikna på poängen, inte för att hon har gjort det dåligt utan snarare tvärtom. Det var en bra match men hon hade fruktansvärt mycket stolpe ut idag. Med lite flyt kunde det varit ganska många poäng till, säger förbundskapten Jonas Fyrpihl.

Inför morgondagen ligger fokus framför allt på att hitta rätt och att få till en bra match. Fyrpihl menar att avståndet uppåt är lite för stort för att det ska vara rimligt att tro på finalplats.

- Å andra sidan har jag lärt mig att inget är omöjligt. Med en bra andra halva kan man klättra mycket, men det är inte det vi tänker på i första hand. Hon gjorde en jättebra träning nu på eftermiddagen och vi hoppas att hon får till det lika bra imorgon. Hon är vid gott mod, så nu laddar vi om och kör på, säger han.

 

Josefine Thörnkvist ligger på 20:e plats efter första tävlingsdagen. Foto: Jonas Edman

 

RESULTAT
Resultat hittas på http://results.sius.com,  www.issf-sports.org eller www.aze-shooting.com.

MER INFORMATION

Mer information om skyttarna, vilka discipliner var och en skjuter samt tävlingsprogram för svenskarna hittas i denna presshandbok.

För detaljerat tävlingsprogram se denna sida. (Observera tidsskillnaden).

PRESSBILDER
Så gott förutsättningarna i Baku tillåter kommer färska bilder från EM att publiceras på Flickr. Pressbilder/arkivbilder på skyttarna hittas på SvSF:s Flickr-konto varifrån de kan laddas ner högupplöst. De är fria för media att använda men ange gärna fotograf eller foto: skyttesport.se.

KONTAKT
Jonas Edman
Sportchef Svenska Skyttesportförbundet
072-229 63 33

Mats Eriksson
Förbundskapten gevär
070-667 47 73

Jonas Fyrpihl
Förbundskapten pistol
073-520 04 83

Carl-Henrik Gilljam
Ledare viltmål
070-608 12 03

Skribent: Camilla Oskarsson
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link